Jak poznáte restauraci na úrovni?

Ne nadarmo se říká, že šaty dělají člověka. A platí to možná i tam, kde byste nečekali. Profesionální číšníci, servírky a barmani by nejen měli bravurně zvládat svou práci, ale také dobře reprezentovat podnik, ve kterém pracují. Restaurace či bar, který má vysokou úroveň, si své zaměstnance hýčká a také si je umí náležitě obléknout. 

Nenechte si zkazit výjimečný večer

Když dnes jdeme do restaurace, často jde o něco, co se neděje každý den. A proto si pro tyto výjimečné okamžiky volíme prostředí, kde se o nás dobře postarají, naservírují nám výborné jídlo a budou se tu na nás usmívat milí zaměstnanci. 

Co vás na první pohled spolehlivě odradí? Umaštěná a zašlá zástěra barmana? Omšelá košile číšníka? Servírka, která si podle oblečení evidentně spletla podnik? 

Pokud se chystáte na večeři a vybrali jste si podnik, který moc neznáte, doporučujeme vám, abyste si tam nejdříve zašli. Omrkněte nejen místo samotné, ale také personál. 

I číšníci a barmani mohou být šik

Také oblečení pro číšníky a barmany podléhá módním trendům. Mělo by být především čisté, vyžehlené a ve správně zvolené velikosti. Ani barmanská zástěra nemusí být žádná nuda. Moderní jsou dnes ty s koženým laclem nebo mohou být minimalistické do pasu, třeba z džínoviny. Pokud je takový “outfit” podtržen neotřelými doplňky, jako je třeba výrazný motýlek či vyšité logo podniku, jste na dobrém místě. 

Usměvavá tvář je veliké plus

Práce barmana je velmi náročná profese, která nezahrnuje jen točení piva a nalévání pití, jak se na první pohled může zdát. Musí toho zvládnout mnohem víc. K tomu všemu by měl dobře vypadat a být milý na hosty. Pokud se přese všechno na vás ještě po celou dobu mile usmívá, je to jedno velké plus, které tento podnik staví nad ostatní. Tady se určitě budete cítit dobře!