Kvalitní kuchyň poznáte podle komponentů. Na co si dát pozor?

Kuchyňský prostor je místem, které si přejeme především využívat bez závad a bez nutnosti řešit opravy. Jak si ohlídat, abychom vybírali kvalitní kuchyňské linky? Dejte si pozor především na jednotlivé komponenty.

Pracovní deska je základ

Pokud by něco mělo vydržet v kuchyni skutečně dlouho, je to pracovní deska. Zde se odehrává většina kuchyňských příprav. Příběhy o svačinách, ale také pohádky o dortech nebo hlavních chodech – to vše se přeci nejdříve musí připravit. Kvalitní pracovní desky by se měly vyznačovat dostatečnou odolností, která prošla příslušnými atestacemi. Za nejkvalitnější materiály si sice připlatíte, ale investice se vám rozhodně vrátí – pracovní deska vydrží po mnoho let jako nová. 

Pozor na dřez

Víte již nyní, co si od svého dřezu přejete? Zřejmě to bude pohodlné užívání a co nejmenší nutnost jej složitě udržovat. Vhodnou volbou materiálu můžete svých konkrétních požadavků snadno docílit. Pohlídejte si například sílu materiálu dřezu, pokud se bude jednat o dřez nerezový. V případě kompozitních dřezů se dopředu informujte, jak se o materiál máte starat a co do něj nesmíte vlévat, aby vydržel stále krásný. Dřez je přeci jen součást kuchyně, kterou budete zřejmě využívat úplně nejčastěji. 

Kování musí být odolné

Kolikrát za den se vysune šuplík s příbory? Kdo by tento počet chtěl zjistit u rodiny s dětmi, zřejmě by se divil nad výsledkem. Kování všech součástí kuchyně proto musí být skutečně odolné a použité materiály by měly splňovat důležité atestace. Tichý chod zásuvek a pomalé dovírání je dnes již samozřejmostí. Již se vám nestane, že by někdo necitlivě zasunul zásuvku, nebo hlasitě zavřel dvířka od skříňky. Kování jste zvolili dobře. 

Jednotlivé komponenty, které jsou v kuchyňské lince použity, se musí vyznačovat kvalitou a potřebnými certifikacemi. Jedině tak máte jistotu, že si vaši kuchyň užijete po skutečně dlouhá léta.

Sdílet článek